ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης, μανιτάρια και αμύγδαλα

Μία μαγική συνταγή για το μεσημεριανό σας τραπέζι.









 



Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 1 ώρα & 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο (1½ κιλού) κομμένο στα 8
  • 0,25 γρ. κρόκο Kοζάνης διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό για μισή ώρα περίπου
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρότους κομμένα σε λωρίδες
  • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
  • 200 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ψημένα
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας σπιτικό
  • 2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο καλά. Bάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε στη γάστρα. 
  • Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα καρότα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και έπειτα από 2 λεπτά ρίχνουμε το κύμινο, τα μανιτάρια και τα αμύγδαλα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί. 
  • Mεταφέρουμε το μείγμα στη γάστρα με το κοτόπουλο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το τυρί, τον κρόκο Kοζάνης και τον ζωμό και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για μία ώρα και 20 λεπτά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου