ΜΕΝΟΥ

Pages

Καρμπονάρα της μαμάς

Ένα πιάτο ζυμαρικών που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή :  Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. μακαρόνια Νο 6
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 150 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 8 αβγά (τα ασπράδια τους)
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα Μυτιλήνης τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το μπέικον σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά και μόλις γίνει τραγανό, προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και στη συνέχεια επαναφέρουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα όπου έβρασαν. 
  • Ρίχνουμε μέσα το μπέικον, το βούτυρο και το λάδι καλά ζεσταμένο. Προσθέτουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. 
  • Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα μακαρόνια σταδιακά, ανακατεύοντας προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου