ΜΕΝΟΥ

Pages

Μανιτάρια γεμιστά τυλιγμένα με προσούτο & πέστο ρόκας

Μοναδικό συνοδευτικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.








Συνταγή : Ανδρέας Λαγός
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 17.12.2015


Υλικά
Για τα μανιτάρια
  • 280 γρ ψητά μανιτάρια Almito
  • 12 φέτες προσούτο
  • 2 κ.σ τυρί Arla Havarti τριμμένο
  • 2 κ.σ φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο
  • φέτες από ψωμί (μπακέτα)
  • φύλλα baby ρόκας.

Για το πέστο ρόκας
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 50 γρ. αμυγδαλο φιλέ
  • 50 γρ. arla αυθεντικό Δανέζικο κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Για τα γεμιστά μανιτάρια με προσούτο
  • Τυλίγουμε τα γεμιστά ψητά μανιτάρια, με το προσούτο και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε ενδιάμεσα τις φέτες ψωμιού και τις ραντίζουμε με το λάδι από μανιτάρια. Ρίχνουμε από πάνω τριμμένο havarti και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 5 περίπου λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αναποδογυρίζουμε τις φέτες του ψωμιού και από τις δύο πλευρές, για να γίνουν τραγανές.

Για το πέστο ρόκας:
  • Αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τη ρόκα, την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας.
  • Βάζουμε στο μούλτι τη ρόκα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το κεφαλοτύρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου, λίγο ακόμα ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
  • Το πέστο που περισσεύει, το βάζουμε σε ένα βαζάκι στο ψυγείο, καλυμμένο με λάδι για να μη χαλάσει.

  • Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με πέστο ρόκας, από πάνω βάζουμε τα γεμιστά μανιτάρια με το προσούτο και γαρνίρουμε με λίγα φύλλα ρόκας και φιλέ αμυγδάλου.
  • Σερβίρουμε σε μια πιατέλα με λίγο ακόμα πέστο.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου