Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, ψήσιμο περίπου 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
Για τη μηλόπιτα
- 1 πακέτο ζύμη κουρού ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
- 1 κιλό μήλα (καθαρό βάρος)
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. cranberries
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα
- λίγο γάλα και ένα κρόκο αυγού
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες.
- Ανακατεύουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, τα cranberries, την κανέλα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Σε ένα τσέρκι τετράγωνο τοποθετούμε το ένα φύλλο από τη ζύμη κουρού στο κάτω μέρος.
- Βάζουμε τη γέμιση και την πιέζουμε προς τα κάτω. Τοποθετούμε το άλλο φύλλο από πάνω. Κόβουμε λωρίδες από τη ζύμη και τις βάζουμε για διακόσμηση στο επάνω μέρος.
- Αλείφουμε με κρόκο και γάλα όλη την επιφάνεια της μηλόπιτας.
- Ψήνουμε στους 170οC για 1 ώρα περίπου.
Πηγή - Γλυκές Αλχημείες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου