ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα με αγγουράκι τουρσί και σύγκλινο Μάνης


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 150 γρ. σύγκλινο Μάνης, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 3-4 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει λίγο.
  • Ρίχνουμε το σύγκλινο, ανακατεύουμε και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει κριτσανιστό.
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, τις σκεπάζουμε με αλατισμένο νερό και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 13-15 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτομε τα αγγουράκια τουρσί και το σύγκλινο με το κρεμμύδι.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.


* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου