ΜΕΝΟΥ

Pages

Σκορδάτο σπαγγέτι ολικής άλεσης με κοτόπουλο, πιπεριές και κάσιους

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 φλ. κάσιους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
  • 1 κύβο κότας
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 πιπεριά κόκκινες, κομμένες σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένες σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένες σε κομμάτια
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Διαδικασία
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ξεροψήνονται.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα κάσιους, το σκόρδο, τον κύβο κότας και ανακατεύουμε για να διαλυθεί ο κύβος.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε την κόκκινη, την κίτρινη και την πράσινη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε 1 φλ. νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να βράσει το κοτόπουλο.
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Σουρώνουμε και επιστρέφουμε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και τη σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με το κοτόπουλο και τις πιπεριές και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου