ΜΕΝΟΥ

Pages

Mπακλαβαδάκια


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιώτα Ηροδότου
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

  • 1 κιλό φύλλα μπακλαβά ή κανταϊφι, όχι παγωμένα,
  • 1 ½ φλ. φυτικό βούτυρο,

Για τη γέμιση

  • 1 φλ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα,
  • 1 φλ. κάσιους,
  • ½ φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα,
  • ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα,
  • 2 κουταλιές κανέλα,
  • ½ φλ. ζάχαρη,
  • 1-2 κουταλιές σταγόνες ροδόσταγμα,

Για το σιρόπι

  • 3 φλ. ζάχαρη,
  • 3 φλ. νερό,
  • ½ λεμόνι ο χυμός,
  • 2-3 ξυλάκια κανέλα,
  • 4-5 καρφάκια γαρίφαλο.


Εκτέλεση
Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι

  • Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνετε να κοχλάσουν.
  • Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 6-7 λεπτά.
  • Αφήνετε να κρυώσει και σουρώνετε.

Για την γέμιση

  • Σε ένα μπολ, ενώνετε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά τους ξηρούς καρπούς ή να κάνετε δικούς σας συνδυασμούς).


  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Παίρνετε ένα φύλλο, το απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας σας και το αλείφετε με το βούτυρο.
  • Ακολούθως, διπλώνετε το φύλλο και σχηματίζεται ένα τρίγωνο.
  • Μετά το ξαναδιπλώνετε και σχηματίζεται μια λωρίδα 3εκ.
  • Την τυλίγετε γύρω – γύρω από τα δυο σας δάχτυλα (τον δείκτη και το μεσαίο) μέχρι να δημιουργηθεί ένα μικρό ποτηράκι.
  • Στερεώνετε τη μια άκρη του φύλλου στη βάση και την άλλη από πάνω.
  • Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και βάζετε στο καθένα 1 -2 κουταλιές από τη γέμιση.
  • Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε το κάθε μπακλαβαδάκι 3-4 κουταλιές κρύο σιρόπι.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - xrysessyntages.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου