ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα σοκολάτας με Oreo


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
Βάση
  • 2 πακέτα (περίπου 300 γρ.) μπισκότα Οreo
  • 1/2 πακέτο (125 γρ.) βούτυρο λιωμένο

Γέμιση
  • 4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος γύρω στα 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 250 γρ. κουβερτούρα μπίτερ + 50 γρ. για γαρνίρισμα

Διαδικασία
Ετοιμάζουμε τη βάση
  • Κρατάμε 4 μπισκότα στην άκρη και σπάμε τα υπόλοιπα σε μικρά κομμάτια. 
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει. 
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το βούτυρο στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι. 
  • Απλώνουμε το μείγμα σε μια κλασική ταρτιέρα, πιέζοντας με το χέρι ώστε να σχηματίσουμε μια συμπαγή βάση χωρίς κενά. 
  • Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.


  • Περίπου 45 λεπτά πριν παρέλθει ο χρόνος, φτιάχνουμε την κρέμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Τη ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  • Μόλις πάει να πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. 
  • Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα. 
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα άλλο σκεύος, ώστε να μην μείνει μέσα στη ζεστή κατσαρόλα, και την αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.


  • Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. 
  • Προτού σερβίρουμε, γαρνίρουμε σπάζοντας στη μέση τα 4 μπισκότα, που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Με τα επιπλέον 50 γρ. κουβερτούρας φτιάχνουμε φλοίδες, χρησιμοποιώντας ένα πριονωτό μαχαίρι ή το εργαλείο για το τρίψιμο της παρμεζάνας. 
  • Πασπαλίζουμε την τάρτα.

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή -  www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου