ΜΕΝΟΥ

Pages

Σολομός με πατάτες, σπανάκι και κρέμα μαγιονέζας


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬



Υλικά
  • 3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • 350 γρ. baby σπανάκι + λίγα φύλλα επιπλέον για γαρνιτούρα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 600 γρ. φιλέτα σολομού φρέσκα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, + 1 κ.σ. επιπλέον για γαρνιτούρα
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • 1 κ.γ. διάφορα πιπέρια, σε κόκκους

Διαδικασία
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και το φύλλο δάφνης και βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να βγάλει όλα σχεδόν τα υγρά του.
  • Αλατίζουμε, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα πυρέξ βάζουμε το σπανάκι, τις πατάτες, τα κομμάτια σολομού, το κρεμμύδι, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, το μείγμα με τη μαγιονέζα, το ζωμό και τα διάφορα πιπέρια.
  • Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το πυρέξ από το φούρνο, γαρνίρουμε το φαγητό με φύλλα από σπανάκι, και 1 κ.σ. φέτες κρεμμυδιού και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου