ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρέπες με μανιτάρια αλά κρεμ και ημίσκληρο τυρί

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

Για τις κρέπες
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1 1/4 φλ. γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο +1 κ.γ. για το τηγάνι

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο + επιπλέον για το βουτύρωμα του ταψιού
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 8-10 φέτες ημίσκληρο τυρί
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • μερικά κλωναράκια θυμάρι φρέσκο

Διαδικασία
Για τις κρέπες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τα χτυπημένα αβγά, το γάλα και τις 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, χτυπάμε με αναδευτήρα πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε ένα ελαφρώς παχύρευστο και δεμένο μείγμα.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.γ. βούτυρο.
  • Βάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό.
  • Με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 1/2 ακόμη λεπτό.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
  • Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με αντικολλητικό χαρτί αναμεταξύ τους.
  • Αφήνουμε τις κρέπες στην άκρη.

Για τη γέμιση

  • Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με νωπό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε μέτριες φέτες.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε να καλυφθούν με το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180οC.
  • Απλώνουμε γέμιση στο κέντρο κάθε κρέπας και την τυλίγουμε σε ρολό.
  • Τυλίγουμε κάθε κρέπα με μία φέτα ημίσκληρο τυρί.
  • Τοποθετούμε τις τυλιγμένες κρέπες σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει ελαφρώς.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και θυμάρι και σερβίρουμε.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου