ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για 16 τμχ
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία ??΄, Ψήσιμο 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
Για τη μπουγάτσα
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο για τα φύλλα & 100 γρ., σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα
  • 700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 300 γρ. κρέµα γάλακτος µε 35% λιπαρά
  • 80 γρ. ρούμι
  • 130 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 τεμ. αυγά
  • 6 τεμ. αυγά τους κρόκους
  • κακάο
  • 220 γρ. σοκολάτα
  • 5 γρ. αλάτι

Εκτέλεση
Για τη μπουγάτσα
  • Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά.
  • Αφήνουμε την μπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια, και σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρή.

Για την κρέμα

  • Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το ρούμι και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. 
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους. 
  • Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα του γάλακτος, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. 
  • Προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. 
  • Την αποσύρουμε και προσθέτουμε τα 100 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου