ΜΕΝΟΥ

Pages

Ανοιχτά τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι Δομοκού

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 8-10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 120 ml γάλα, χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά, ξηρή
  • 60 ml σπορέλαιο
  • 1 αβγό + 1 ασπράδι αβγού για επάλειψη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού

Διαδικασία
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.
  • Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αβγό και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το κατίκι και ανακατεύουμε.
  • Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη σε πάχος 1 εκ.
  • Με στρόγγυλο κουπ πάτ ή με τη βοήθεια ενός νεροπότηρου κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους.
  • Αλείφουμε τους μισούς δίσκους με το ασπράδι αβγού και βάζουμε από πάνω τους, τους υπόλοιπους δίσκους.
  • Με ένα μικρότερο σε διάμετρο κουπ πατ, ή με ένα καπάκι, δημιουργούμε στο κέντρο κάθε ζύμης μία μικρή κοιλότητα, ένα βαθούλωμα.
  • Τοποθετούμε σε κάθε βαθούλωμα μία κουταλιά από το μείγμα κατίκι-φέτα.
  • Μεταφέρουμε τα τυροπιτάκια στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου