ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπαρμπούνια με σάλτσα αντσούγιας


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Ψήσιμο 13΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

  • 12 μέτρια μπαρμπούνια, καθαρισμένα
  • 6 φιλέτα αντσούγιας, πλυμένα, στεγνά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 30 γρ. κουκουνάρια
  • 1 μικρό μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια. Λιώνουμε στο μούλτι τις αντσούγιες, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τον μαϊντανό και το μισό λάδι. 
  • Απλώνουμε το μείγμα σε μέτριο ταψί, αραδιάζουμε τα μπαρμπούνια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. 
  • Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στους 200° C, για 12-13 λεπτά.

Στο ποτήρι μας ένα Νυχτέρι Σαντορίνης.


* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου