ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγκέτι με σέσκουλα και καπνιστή πέστροφα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 500 γρ. σέσκουλα, χοντροκομμένα
  • 200 γρ. φιλέτο καπνιστής πέστροφας, σε καρέ (ή τόνος, καλά στραγγισμένος)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σέσκουλα για 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε. 
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Κρατάμε 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου τα βράσαμε και τα στραγγίζουμε. 
  • Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τον πελτέ για 1/2 λεπτό. 
  • Ρίχνουμε τα σέσκουλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, να λαδωθούν καλά. 
  • Προσθέτουμε την πέστροφα ή τον τόνο, αλατοπίπερο, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε. 
  • Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. 

Tip
  • Αντί για σέσκουλα, μπορούμε να βάλουμε σπανάκι. Αν μάς αρέσουν τα πικάντικα, προσθέτουμε λίγο τσίλι ή καυτερή πάπρικα. 

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου