ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα καρότο με γλυκόξινη κρέμα μηλόξιδου


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά

  • 3 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες + λίγο επιπλέον κομμένο σε ¨σπαγγέτι¨ για γαρνιτούρα
  • 1 αγγούρι μικρό, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 6-8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/3 κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. σουσάμι μαύρο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ½ φλ. φύτρες λαχανικών
  • μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο

Για τη γλυκόξινη σως

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κρέμα μηλόξιδου
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο

Διαδικασία
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα καρότα σε ροδέλες και τα ζεματάμε για 2 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τα καρότα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το αγγούρι σε ροδέλες, τα ντοματίνια, τα ¨σπαγγέτι¨ καρότου, το θυμάρι, το μαύρο σουσάμι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γλυκόξινη σως

  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα μηλόξιδου, το μέλι, τον πολτό σκόρδου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα.
  • Γαρνίρουμε με τις φύτρες λαχανικών και το δεντρολίβανο.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου