ΜΕΝΟΥ

Pages

Τσούρος - churros με κρέμα σοκολάτας

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 18-20 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτας
  • 500 ml γάλα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά, κρόκοι
  • 2 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
  • 1 βανίλια, σε σκόνη
  • 30 γρ. βούτυρο

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα

Για τα churros

  • 250 ml νερό
  • 55 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Διαδικασία
Για την κρέμα σοκολάτας
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης να ζεσταθούν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορνφλάουρ, το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο - λίγο το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Όταν πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια και το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Για την επικάλυψη

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα churros

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, χαμηλώνουμε κι άλλο την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε δυνατά με έναν αβγοδάρτη.
  • Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το σπορέλαιο να κάψει.
  • Βάζουμε το μείγμα για τα churros σε κορνέ, με ένα ψαλίδι κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαστουνάκια και κατευθείαν ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι.
  • Τηγανίζουμε 3-4 τεμάχια τη φορά για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Με τρυπητά κουτάλα αφαιρούμε τα churros από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βουτάμε τα churros στο μείγμα ζάχαρης – κανέλας, φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Σερβίρουμε τα churros με την κρέμα σοκολάτας.

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου