ΜΕΝΟΥ

Pages

«Ταμπουλέ» με φακές


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Αντικαθιστούμε το πλιγούρι με φακή και νοστιμίζουμε το κλασικό ταμπουλέ με κρεμμυδάκι, πιπεριές, δυόσμο και μαϊντανό.

Συστατικά
  • 400 γρ. φακές ψιλές
  • 2 ντομάτες, σε μικρά καρέ
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • τα φύλλα από 6-7 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό αγγούρι, σε μικρά καρέ
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρόπος παρασκευής
  • Σε κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο νερό τις φακές σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. 
  • Τις στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσουν. 
  • Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τις φακές με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ροζέ από Αγιωργίτικο, Merlot.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου