ΜΕΝΟΥ

Pages

Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
Για το σιρόπι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • φλούδα ενός λεμονιού

Για τον χαλβά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ολόκληρα ή χοντροκομμένα
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής
Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το χυμό του λεμονιού, να βράσουν για 5-6 περίπου λεπτά.
  • Στη συνέχεια, μόλις δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει ξανά.

Για τον χαλβά

  • Σε άλλη αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σιμιγδάλι, μέχρι να ξανθίνει.
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τη σκόνη κανέλας. Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε σταδιακά όλο το σιρόπι, χωρίς το ξύλο της κανέλας.
  • Όταν πήξει ο χαλβάς, το βάζουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για 1 περίπου ώρα.
  • Κατόπιν τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού από γλυκό του κουταλιού λεμόνι ή τον πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας.


Πηγή - www.sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου