ΜΕΝΟΥ

Pages

Κόκκινες φακές σούπα με κεφτεδάκια


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φέτα ψωμί, ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 1 πρέζα ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Για τις κόκκινες φακές

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ μεγάλο ή 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 ½ φλ. κόκκινες φακές
  • 6 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1 ½ φλ. ντοματοχυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φυλλαράκια, για γαρνιτούρα

Τρόπος παρασκευής
Για τα κεφτεδάκια
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την ψίχα του ψωμιού, το χτυπημένο αβγό, τη ρίγανη, τον κόλιανδρο, το μισό ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  • Πλάθουμε 12 κεφτεδάκια.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει, σοτάρουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές, ίσα - ίσα να ροδίσουν.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για τις κόκκινες φακές

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο και σοτάρουμε για 1 περίπου λεπτό ακόμη.
  • Ανεβάζουμε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τις φακές, το ζωμό λαχανικών, τον ντοματοχυμό και φέρνουμε το μείγμα σε βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, καλυμμένη με ένα καπάκι, για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
  • Αν χρειαστεί, στο ενδιάμεσο ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
  • Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου