ΜΕΝΟΥ

Pages

Φασολάδα με μπέικον και πατάτες


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 110΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 300 γρ. μπέικον, χοντροκομμένο σε κύβους
  • 500 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομματιά
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, χοντροκομμένο

Τρόπος παρασκευής
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει από το περιττό λάδι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κρατάμε 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον και πετάμε το υπόλοιπο.
  • Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το σέλινο, το φύλλο δάφνης, το ζωμό κότας, τα φασόλια, τις πατάτες και το μπέικον, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
  • Αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε το κλωνάρι σέλινο, το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε τις ντομάτες.
  • Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή - dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου