ΜΕΝΟΥ

Pages

Πανεύκολα μπισκότα με γλάσο βανίλιας

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 16-18 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
Για τα μπισκότα

  • 8 αβγά
  • 1 φλ. σπορέλαιο + επιπλέον για λάδωμα
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλ. γάλα

Για το γλάσο

  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια, σκόνη
  • ζεστό νερό

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, το σπορέλαιο, το αλεύρι, το γάλα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.
  • Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με ένα πινέλο λαδώνουμε το χαρτί.
  • Παίρνουμε μία κουταλιά μείγματος και τη ρίχνουμε στο ταψί, αφήνοντας 1 εκ. απόσταση ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.
  • Βάζουμε τη λαμαρινά με τα μπισκότα στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και προσθέτουμε τόσο χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα λείο, άλλα όχι πολύ αραιό.
  • Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, βουτάμε την επιφάνειά τους στο γλάσο και τα αφήνουμε σε μια σχάρα, μέχρι το γλάσο να σταθεροποιηθεί και να σφίξει.

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου