ΜΕΝΟΥ

Pages

Σοκολατένιο μπράουνι με καραμέλα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μαρία Αργύρη
Μερίδες : Για 6-9 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 2/3 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο*

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. 
  • Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει. Το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο. 
  • Τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα. Αδειάζουμε το μισό από το μείγμα σε ένα πυρέξ. 
  • Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μισό από το καραμελωμένο ζαχαρούχο. 
  • Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα για μπράουνι και το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα. 
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Μυστικό
  • Για να καραμελώσουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βράζουμε σε νερό (τόσο που να το σκεπάζει) μέσα στη συσκευασία του για 3 ώρες.

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου