ΜΕΝΟΥ

Pages

Φακές σούπα με σπανάκι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 250 γρ. φακές χονδρές
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο κότας
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση

Τρόπος παρασκευής

  • Ξεπλένουμε τις φακές.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 5 φλ. νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τις φακές.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνουμε, πετάμε το νερό και αφήνουμε τις φακές στην άκρη.
  • Σκουπίζουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, τις φακές, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης, 1 λίτρο νερό, τον κύβο κότας, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μαγειρεύουμε το φαγητό με για 35 - 40 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν.
  • Εντωμεταξύ σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, βάζουμε την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και σοτάρουμε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να πέσει ο όγκος του και να μαραθεί.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τις φακές, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.


Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου