ΜΕΝΟΥ

Pages

Μίνι στρούντελ με κόκκινα φρούτα και μήλα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 18 τμχ
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
Για τη γέμιση
  • 2 φλ. βατόμουρα, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 2 φλ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • 3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ¾ φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 3 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ μοσχοκάρυδο

Για τα στρούντελ
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. νερό
  • 2 φύλλα σφολιάτας


Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα βατόμουρα, τα κεράσια, τα μήλα, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα φράουλα, το κορν φλάουρ, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό με 1 κ.σ. νερό και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας.
  • Κόβουμε κάθε φύλλο στα 3 κατά μήκος.
  • Κόβουμε την κάθε λωρίδα ζύμης και σε 3 κομμάτια για να πάρουμε 18 συνολικά κομμάτια ζύμης.
  • Στην άκρη κάθε κομματιού σφολιάτας βάζουμε μία κουταλιά γέμισης.
  • Τυλίγουμε τις άκρες του κάθε φύλλου προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσουμε λίγο τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Αλείφουμε την άκρη του κάθε φύλλου με λίγο αβγό και κλείνουμε το ρολό να σφραγίσει.
  • Χαράζουμε απαλά την επιφάνεια από κάθε ρολό και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε τα μίνι ρολά.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφαιρούμε τα στρούντελ από το φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *


Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου