ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντοματίνια ψητά με βραστά και ξιδάτα χόρτα και χταπόδι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Κοντόπουλος
Μερίδες : Για 2-3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά

  • 15 ντοματίνια βελανίδια ή από τσαμπί
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 μικρό πλοκάμι χταπόδι ψητό, σε μέτρια κομμάτια
  • 500 γρ. τρυφερά φύλλα από βλίτα ή άλλα χόρτα της αρεσκείας μας
  • 1 μάτσο γλιστρίδα (τα τρυφερά κλωνιά)
  • 100 ml ξίδι λευκό
  • 100 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας
  • ανθός αλατιού, πιπέρι

Διαδικασία

  • Αν έχουμε υπομονή μπορούμε να ξεφλουδίσουμε τα ντοματίνια, όπως στην προηγούμενη συνταγή για την ανδαλουσιανή σαλάτα με τόνο και πιπεριά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100° C. 
  • Βάζουμε τα ντοματίνια σε ταψάκι, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, πιπέρι και τη ζάχαρη, ραντίζουμε με τη 1 κουταλιά λάδι και ψήνουμε για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε στην άκρη τα υγρά του ταψιού. 
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα χόρτα για 30-60 δευτερόλεπτα. Τα βγάζουμε και τα κρυώνουμε αμέσως σε παγωμένο νερό για να μείνουν κρουστά και ζωηρόχρωμα. 
  • Σε ένα μπολ κρατάμε περίπου 300 ml από το νερό των βλίτων, προσθέτουμε τα υγρά από το ταψί, το ξίδι και αλάτι. 
  • Βάζουμε μέσα τη γλιστρίδα και την αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Στραγγίζουμε καλά την ξιδάτη γλιστρίδα (κρατάμε τη μαρινάδα) και τη βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, περιχύνουμε με τα 100 ml λάδι και ανακατεύουμε απαλά. 
  • Προσθέτουμε τα βλίτα και το χταπόδι και, αν θέλουμε πιο όξινη γεύση, ραντίζουμε με τη μαρινάδα της γλιστρίδας.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου