ΜΕΝΟΥ

Pages

Φλογέρες με τυριά, δυόσμο και γλυκάνισο, στο λεπτό!


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 15΄ Περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Γρήγορο και πανεύκολο σνακ, που ταξιδεύει στο σχολείο, στο γραφείο, στο καθημερινό και το γιορτινό τραπέζι, οι φλογέρες γίνονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αρκεί να έχεις πάντα στην κατάψυξη ένα πακέτο φύλλο κρούστας. Το μυστικό της επιτυχίας στα τυριά: θέλουμε μια γλυκιά μοτσαρέλα, που να λειώνει μαστιχωτά, θέλουμε και μια ατίθαση φέτα για το πικάντικο της ιστορίας.

Υλικά

  • μισό πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 συσκευασία μοτσαρέλα arla
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος lurpak

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αβγό, τη μοτσαρέλα, τη φέτα, τον γλυκάνισο και τον δυόσμο.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα μπροστά μας και κόβουμε στη μέση, έτσι το ένα φύλλο να γίνει δύο.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε από τη στενή του
  • πλευρά στην άκρη, λίγη γέμιση.
  • Τυλίγουμε σε ρολάκι.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου.
  • Τυλίγουμε όλα τα ρολάκια και τα βάζουμε στο ταψί.
  • Τα βουτυρώνουμε πολύ καλά.
  • Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο.

Tip

  • Στα αρώματα, μπορούμε να βάλουμε και φρέσκο δυόσμο ή φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό ή απλά, μια γλυκιά πάπρικα.

Το καλό φαγητό αξίζει lurpak!

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.pirouni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου