ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητό καμαμπέρ με τσάτνεϊ από μήλο και κάρι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬



Υλικά
Για το ψητό καμαμπέρ

  • 250 γρ. καμαμπέρ, σε στρογγυλή μορφή
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 1 γρ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι

Για το τσάτνεϊ μήλο

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. κάρδαμο
  • 75 γρ. λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 50 γρ. λευκό ξύδι
  • 3 γρ. κάρι, σε σκόνη
  • 200 γρ. μήλο πράσινο, σε μικρά κομμάτια
  • 1 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. νερό
  • 50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Για το ψητό καμαμπέρ

  • Σε πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε το τυρί και φροντίζουμε το σκεύος να έχει ελάχιστο κενό από το τυρί για να μη χάσουμε το λιώσιμο από τα πλαϊνά τοιχώματα του τυριού. 
  • Κόβουμε το σκόρδο σε μυτερές φέτες και με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού κάνουμε μικρές σχισμές στην επιφάνεια του τυριού βυθίζοντας μέσα το σκόρδο.
  • Περιχύνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και ψήνουμε στους 180°C για 12-14 λεπτά.

Για το τσάτνεϊ μήλο

  • Σε κρύα κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το κάρδαμο. Ιδρώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το μήλο, το σκόρδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις καραμελώσει το μείγμα της κατσαρόλας σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. 
  • Βράζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το κάρι. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε το νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το μήλο και να χυλώσει το μείγμα χωρίς να εξατμιστούν όλα τα υγρά. 
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. 
  • Κρυώνουμε στο ψυγείο.

TIP

  • Φροντίζουμε όλο το μαγείρεμα του τσάτνεϊ να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να ελέγχουμε τη ζάχαρη και το πήξιμο του μείγματος.

* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου