¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Χριστίνα Τζιάλλα
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή για μαρινάρισμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Δροσερά, νόστιμα, ταμάμ για την παραλία ή για ελαφρύ γεύμα.
Συστατικά
- 8 φέτες ψωμί του τοστ της αρεσκείας μας, χωρίς κόρα (αν πάρουμε με κόρα, την αφαιρούμε με το μαχαίρι)
- λίγο βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, για το άλειμμα
- 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου άνηθου ή μαϊντανού
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 μικρό αγγούρι ή 1/2, αν είναι μεγάλο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι ή χυμός λεμονιού
- αλάτι
Τρόπος παρασκευής
- Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο για το κόψιμο των λαχανικών που λέγεται μαντολίνο ή το μέρος του τρίφτη που βγάζει φλούδες από τα λαχανικά, ώστε να κόψουμε φέτες όσο το δυνατόν ισόπαχες και φίνες, σχεδόν διάφανες.
- Αλατίζουμε τις φέτες αγγουριού και τις ραντίζουμε με το ξίδι ή το χυμό λεμονιού. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα και, έπειτα, τις στραγγίζουμε.
- Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με βούτυρο, από άκρη σε άκρη. Καλύπτουμε με τις φετούλες αγγουριού, τις οποίες βάζουμε σε διπλή στρώση.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο ή το μαϊντανό και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αλείφουμε τις υπόλοιπες φέτες φωμιού με αυτό το μείγμα και σκεπάζουμε με αυτές τις φετούλες αγγουριού.
- Κόβουμε κάθε σάντουιτς διαγωνίως, ώστε να σχηματιστούν δύο τρίγωνα, ή σε τρεις λωρίδες.
Συνοδεύουμε με
- Τσάι, κατά την αγγλική παράδοση.
Συμβουλή
- Αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε τα σάντουιτς με μία φέτα λευκό και μία φέτα μαύρο ψωμί.
Το ξέρατε;
Είναι κλασικά, αγγλικά σάντουιτς για το τσάι. Στο ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου, όπου ο θεσμός του απογευματινού τσαγιού τηρείται με ευλάβεια, σερβίρονται όλο το χρόνο, ενώ αναφορά σε αυτά κάνει και ο Όσκαρ Ουάιλντ στο έργο του «The importance of being Earnest». Εμείς μπορούμε να τα απολαύσουμε και το καλοκαίρι, οπότε το αγγούρι είναι στην εποχή του.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου