Νόστιμες πατάτες φούρνου με άρωμα και γεύση πορτοκαλιού και σκόρδου!!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Συνταγή : Μαγειρική πανδαισία.
Μερίδες : 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 1ώρα & 15΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 3 σκελίδες σκορδο
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πορτοκάλι , το λεμόνι και τη μία σκελίδα σκόρδο και χτυπαμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Περιχύνουμε τις πατάτες μας στο ταψί και το υπόλοιπο σκόρδο το κοβουμε σε ροδέλες ή μικρά κομμάτια και το βάζουμε τόπους – τόπους μέσα στο ταψί μας.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν οι πατάτες μας.
- Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό στο μισάωρο!
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου