Ίσως και να είναι το απόλυτο επιδόρπιο του καλοκαιριού. Τις ζεστές μέρες που θέλω να δροσίσω και να ευχαριστήσω τους φίλους μου τους ετοιμάζω αυτή την έκπληξη... Χρώμα, γεύση και δροσιά όλα στον υπερθετικό.
Συνταγή : Dina Nikolaou.
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή στο ψυγείο 5-6 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 μικρό πεπόνι
- 600 ml χυμό καρπουζιού (χρειάζομαι 2 κιλά περίπου, ψίχα καρπουζιού, καθαρισμένη και ξεσποριασμένη)
- 4 φύλλα ζελατίνας (2,5 γρ.)
- 1 σφηνάκι σιρόπι τριαντάφυλλο ή γρεναδίνη ή σιρόπι ροδιού
- ¾ φλιτζ. νερό
- 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζω λίγη λίγη την ψίχα του καρπουζιού στο μπλέντερ και την πολτοποιώ καλά. Μεταφέρω τον πολτό σε ένα ψιλό σουρωτήρι και ανακατεύοντας σουρώνω για να βγάλω το χυμό του καθαρό.
- Μουλιάζω τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζω για 3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη για να φτιάξω ένα σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύω να διαλυθούν καλά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
- Σε μια μεγάλη κανάτα βάζω τον χυμό καρπούζι, το σιρόπι με τις ζελατίνα και το σιρόπι τριαντάφυλλο. Ανακατεύω καλά.
- Κόβω το πεπόνι στη μέση και αφαιρώ τα σπόρια. Ξύνω λίγο με το κουτάλι και αφαιρώ και λίγη ψίχα για να έχω περισσότερο χώρο για το ζελέ.
- Γεμίζω τα δύο μισά πεπόνια με το ζελέ καρπούζι και τα μεταφέρω με προσοχή στο ψυγείο. Τα αφήνω για 5-6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ και να στερεοποιηθεί.
- Σερβίρω το πεπόνι κομμένο σε φέτες.
Πηγή - Dina Nikolaou
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου