Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : για 4 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, αναμονή 1 & ½ ώρα, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τη ζύμη (εναλλακτικά, παίρνουμε έτοιμες βάσεις για πεϊνιρλί)
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 γρ. μαγιά ξηρή (3/4 από ένα φακελάκι)
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 80 - 90 ml νερό
- 30 ml ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη
- 250 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, τριμμένο
- 2 πιπεριές κέρατο, σε καρέ
- 4 αυγά
- 1 μέτρια ντομάτα, σε φετάκια
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕκτέλεσηΖύμη:
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ ή σε ένα βαθύ μπολ και ζυμώνουμε με το γάντζο (το ειδικό εξάρτημα του μίξερ για το ζύμωμα) ή με τα χέρια μας, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και πλάθουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες.
- Τις καλύπτουμε με βαμβακερή πετσέτα και τις αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ξαναφουσκώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Πλάθουμε κάθε μπάλα ζύμης, την ανοίγουμε δίνοντάς της το χαρακτηριστικό σχήμα της βάρκας που έχουν τα πεϊνιρλί και τα βάζουμε στο ταψί.
Γέμιση:
- Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά την πιπεριά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 4 - 5 λεπτά, να κρυώσει.
- Μοιράζουμε το τυρί στα πεϊνιρλί, σκορπίζουμε την πιπεριά και την ντομάτα και ψήνουμε στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου για 10 - 12 λεπτά.
- Τραβάμε το ταψί από το φούρνο, «σπάμε» από ένα αυγό σε κάθε πεϊνιρλί (προσεχτικά μη χυθεί απ’έξω), αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για άλλα 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
Στα ποτήρια μας Μια ξανθιά, ελαφριά, ευκολόπιοτη μπίρα.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου