ΜΕΝΟΥ

Pages

Πεϊνιρλί με κασέρι, πιπεριά και αυγό



Ένα πεϊνιρλί όνειρο.









Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : για 4 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, αναμονή 1 & ½ ώρα, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
Για τη ζύμη (εναλλακτικά, παίρνουμε έτοιμες βάσεις για πεϊνιρλί)
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 γρ. μαγιά ξηρή (3/4 από ένα φακελάκι)
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 80 - 90 ml νερό
  • 30 ml ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη
  • 250 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, τριμμένο
  • 2 πιπεριές κέρατο, σε καρέ
  • 4 αυγά
  • 1 μέτρια ντομάτα, σε φετάκια
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕκτέλεσηΖύμη: 
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ ή σε ένα βαθύ μπολ και ζυμώνουμε με το γάντζο (το ειδικό εξάρτημα του μίξερ για το ζύμωμα) ή με τα χέρια μας, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη. 
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  • Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και πλάθουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες. 
  • Τις καλύπτουμε με βαμβακερή πετσέτα και τις αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ξαναφουσκώσουν. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. 
  • Πλάθουμε κάθε μπάλα ζύμης, την ανοίγουμε δίνοντάς της το χαρακτηριστικό σχήμα της βάρκας που έχουν τα πεϊνιρλί και τα βάζουμε στο ταψί.

Γέμιση: 
  • Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά την πιπεριά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. 
  • Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 4 - 5 λεπτά, να κρυώσει. 
  • Μοιράζουμε το τυρί στα πεϊνιρλί, σκορπίζουμε την πιπεριά και την ντομάτα και ψήνουμε στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου για 10 - 12 λεπτά. 
  • Τραβάμε το ταψί από το φούρνο, «σπάμε» από ένα αυγό σε κάθε πεϊνιρλί (προσεχτικά μη χυθεί απ’έξω), αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για άλλα 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει.

Στα ποτήρια μας Μια ξανθιά, ελαφριά, ευκολόπιοτη μπίρα.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου