Λαχταριστή σαλάτα με φρέσκα παντζάρια και λαχανικά
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό παντζάρια
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 1 αβοκάντο όριμο
- 10 φυλαράκια ρόκα
- Φέτα ψιλοκομμένη
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά καθαρίζουμε τα παντζάρια
- Κόβουμε τα πράσινα φύλλα, πλένουμε με άφθονο νερό τους βολβούς.
- Γεμίζουμε σχεδόν μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνουμε αλάτι
- Βάζουμε τους βολβούς να βράσουν για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
- Μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια.
- Τα σοτάρουμε και παράλληλα τα ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
- Τέλος, σβήνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε γρήγορα τα παντζάρια.
- Τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με την ρόκα, το καθαρισμένο αβοκάντο και την φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου