Οι στρογγυλές κολοκύθες είναι καταλληλότερες για γλυκό, ενώ οι στενόμακρες και οι αχλαδόμορφες για σούπες, δοκιμάστε τη συνταγή
που ακολουθεί και θα σας καταπλήξει.
Συνταγή : Αλέξανδρος Κοσκινάς.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γλυκιά πάπρικα)
- 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 3 κ.σ. μπράντι
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- 7-8 ασπρομανίταρα, σε φέτες
- 4 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το μπράντι και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τη δάφνη και ζεστό νερό ή, αν έχουμε, ζωμό λαχανικών μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά ή έως ότου διαλυθεί
- η κολοκύθα.
- Αραδιάζουμε τις φέτες των μανιταριών σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε τη δάφνη από την κατσαρόλα και πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ. Την περνάμε από σήτα και αλατοπιπερώνουμε. Αν χρειάζεται, αραιώνουμε με λίγο νερό ή ζωμό.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια και λίγο φρυγανισμένο ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου