ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρύζι ογκρατέν γεμιστό με μανιτάρια



Μία μοναδική πρόταση για το μεσημεριανό σας τραπέζι.












Συνταγή :  Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 1½ ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 300 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 250 ml γάλα φρέσκο ζεστό
  • 4 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
Για τα μανιτάρια
  • 500 γρ. μανιτάρια διάφορα ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 1 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1/3 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Βράζουμε το ρύζι σε μέτρια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και, όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε με το βούτυρο. Το αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Χτυπάμε 2 αβγά, τα προσθέτουμε στο ρύζι, αναμειγνύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. 
  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, την κανέλα, το σκόρδο, το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεγάλο τηγάνι για 10 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. 
  • Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε μέσα τα 2/3 του ρυζιού έτσι ώστε να καλύψουμε τη βάση και λίγο από τα τοιχώματα. 
  • Σκεπάζουμε με το μείγμα μανιταριών και καλύπτουμε με το υπόλοιπο ρύζι. Στρώνουμε με κουτάλι έτσι ώστε να πάει παντού. 
  • Χτυπάμε τα υπόλοιπα αβγά με το ζεστό γάλα και περιχύνουμε το φαγητό. 
  • Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για άλλη μισή ώρα περίπου. 
  • Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου