Λαχταριστές πέννες με πέστο κόκκινης πιπεριάς και παρμεζάνα για το μεσημεριανό σας.
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια πέννες
- 340 γραμμάρια ψητές κόκκινες πιπεριά σε βάζο στραγγισμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού πολτοποιημένο σκόρδο
- 60 γραμμάρια ψημένα και αλατισμένα αμύγδαλα
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- Λίγη φέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και σουρώνουμε.
- Στη συνέχεια επιστρέφουμε τα μαακρόνια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το πέστο κόκκινης πιπεριάς, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.
- Στο μούλτι ρίχνετε τις ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές μαζί με το ψημένο σκόρδο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, τη φέτα τριμμένη και χτυπάτε δυνατά για 1 λεπτό.
- Προσθέστε λάδι στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
- Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το μείγμα σε ένα βάζο.
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου