Μία κλασική
οικογενειακή συνταγή για το μεσημεριανό Κυριακάτικο τραπέζι.
Συνταγή : Μαγειρική Πανδαισία.
Μερίδες : για 2-3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τα μπιφτέκια.
- 1/2 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μέτριο ξερό Κρεμμύδι
- 1 πρέζα Αλάτι
- 1 πρέζα Πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
- Λίγη Ρίγανη
- 4 με 5 φέτες Ψωμί μουλιασμένο
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Για τις πατάτες
- 6 μεγαλες πατάτες ( ανάλογα για τα άτομα που θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Χυμό από 1 με 2 λεμόνια
- Μουστάρδα 2 με 3 κουταλιές της σούπας
- 1/2 φλιτζανάκι περίπου του καφέ Ελαιόλαδο
- 1 κούπα νερό
Εκτέλεση
Για τα μπιφτέκια.
- Στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά τις φετες του ψωμιού και τις βάζουμε μαζί με τον κιμά σε ένα μεγάλο βαθύ μπόλ – λεκάνη.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και περιμένουμε να τα βάλουμε στο ταψί με τις πατάτες αφού ψηθούν πρώτα εκείνες μόνες τους για λίγη ώρα.
Για τις πατάτες.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις αλατίζουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
- Σε ένα μικρό ποτηράκι βάζουμε το ελαιόλαδο και μέσα προσθέτουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι και ανακατεύουμε – χτυπάμε πολύ καλά.
- Περιχύνουμε τις πατάτες μας και τέλος προσθέτουμε από πάνω ένα ποτήρι με λίγο νερό και την ρίγανη.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 με 220 βαθμούς πρώτα τις πατάτες και μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε και τα μπιφτέκια μας.
- Προσέχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό μετά από λίγη ώρα.
Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου