ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο & μουστάρδα

Μία κλασική οικογενειακή συνταγή για το μεσημεριανό Κυριακάτικο τραπέζι.




 





Συνταγή : Μαγειρική Πανδαισία.
Μερίδες : για 2-3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά

Για τα μπιφτέκια.
  • 1/2 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μέτριο ξερό Κρεμμύδι
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1 πρέζα Πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • Λίγη Ρίγανη
  • 4 με 5 φέτες Ψωμί μουλιασμένο
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας

Για τις πατάτες

  • 6 μεγαλες πατάτες ( ανάλογα για τα άτομα που θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Χυμό από 1 με 2 λεμόνια
  • Μουστάρδα 2 με 3 κουταλιές της σούπας
  • 1/2 φλιτζανάκι περίπου του καφέ Ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό
 
Εκτέλεση
Για τα μπιφτέκια.

  • Στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά τις φετες του ψωμιού και τις βάζουμε μαζί με τον κιμά σε ένα μεγάλο βαθύ μπόλ – λεκάνη. 
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. 
  • Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και περιμένουμε να τα βάλουμε στο ταψί με τις πατάτες αφού ψηθούν πρώτα εκείνες μόνες τους για λίγη ώρα.

Για τις πατάτες.

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις αλατίζουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο πιπέρι. 
  • Σε ένα μικρό ποτηράκι βάζουμε το ελαιόλαδο και μέσα προσθέτουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι και ανακατεύουμε – χτυπάμε πολύ καλά. 
  • Περιχύνουμε τις πατάτες μας και τέλος προσθέτουμε από πάνω ένα ποτήρι με λίγο νερό και την ρίγανη.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 με 220 βαθμούς πρώτα τις πατάτες και μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε και τα μπιφτέκια μας. 
  • Προσέχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό μετά από λίγη ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου