Δροσερή και απολαυστική, ό,τι πρέπει για τον καύσωνα!
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 3 ώριμες, αλλά σφικτές ντομάτες
- 700 γρ. γλιστρίδα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελιές της αρεσκείας μας, κομμένες σε μικρά κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη
Για το ντρέσινγκ
- 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι αγελαδινό
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 μεγάλο ροδάκινο, πολτοποιημένο στο μούλτι και περασμένο από λεπτή σήτα (προαιρετικά)
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες.
- Ψιλοκόβουμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τη γλιστρίδα και αφήνουμε μόνο τα φύλλα και τις τρυφερές κορφές. Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Σε μεγάλη πιατέλα απλώνουμε τη γλιστρίδα, τις ντομάτες και τις ελιές.
Ντρέσινγκ:
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι τα υλικά, μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου