ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με κολοκύθι και γλυκό καλαμπόκι


Πρωτότυπη και εύκολη συνταγή  για τάρτα με λαχανικά εποχής!








Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 3 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 καλαμπόκι φρέσκο και καθαρισμένο
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ευθυγραμμισμένο φύλλο ψησίματος.
  • Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ρίχνετε σε ένα μπολ το βούτυρο, το βασιλικό και το σκόρδο. Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή έως ότου το βούτυρο λιώσει. Βουρτσίστε το μισό μίγμα βουτύρου την σφολιάτα.
  • Βάζετε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια μέσα στη σφολιάτα και από πάνω το καλαμπόκι. Πασπαλίστε την παρμεζάνα πάνω από την τάρτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπήστε τον κρόκο αυγού με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Βουρτσίστε τα τριγύρω από τη σφολιάτα. Ψήστε 20-25 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να ροδίσουν. Μεταφορά σε μια πιατέλα και σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου