Πρωτότυπη και εύκολη συνταγή για τάρτα με λαχανικά εποχής!
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 3 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 καλαμπόκι φρέσκο και καθαρισμένο
- 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ευθυγραμμισμένο φύλλο ψησίματος.
- Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ρίχνετε σε ένα μπολ το βούτυρο, το βασιλικό και το σκόρδο. Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή έως ότου το βούτυρο λιώσει. Βουρτσίστε το μισό μίγμα βουτύρου την σφολιάτα.
- Βάζετε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια μέσα στη σφολιάτα και από πάνω το καλαμπόκι. Πασπαλίστε την παρμεζάνα πάνω από την τάρτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπήστε τον κρόκο αυγού με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Βουρτσίστε τα τριγύρω από τη σφολιάτα. Ψήστε 20-25 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να ροδίσουν. Μεταφορά σε μια πιατέλα και σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου