Ανοιχτά σάντουις φρυγανισμένου ψωμιού με απολαυστικά υλικά: οι μπρουσκέτες ταιριάζουν με ούζο, μπίρα και κρασί.
Συνταγή : Το Βήμα Online.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 φέτες ψωμί, από χωριάτικο καρβέλι
- 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 φλ. λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 κ.σ. άνηθο, τα φυλλαράκια
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. στραγγιστό Γιαούρτι
- 2 φιλέτα κοτόπουλου, 400 γρ. το καθένα
- 4 ροδέλες ντομάτας
Εκτέλεση
- Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνουμε για λίγα λεπτά στην τοστιέρα, μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάχανο, το καρότο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το Γιαούρτι και τα ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις (γκριλιέρα), γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές, ώστε να πάρουν χρώμα.
- Απλώνουμε το μείγμα των λαχανικών στις μπρουσκέτες, βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο και τέλος τις ροδέλες ντομάτας και σερβίρουμε.
Πηγή - Το Βήμα Online
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου