ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρουσκέτες με κοτόπουλο, λαχανικά και γιαούρτι


Ανοιχτά σάντουις φρυγανισμένου ψωμιού με απολαυστικά υλικά: οι μπρουσκέτες ταιριάζουν με ούζο, μπίρα και κρασί.










Συνταγή : Το Βήμα Online.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 φέτες ψωμί, από χωριάτικο καρβέλι
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο, τα φυλλαράκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. στραγγιστό Γιαούρτι
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου, 400 γρ. το καθένα
  • 4 ροδέλες ντομάτας

Εκτέλεση
  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνουμε για λίγα λεπτά στην τοστιέρα, μέχρι να γίνουν τραγανές.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάχανο, το καρότο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το Γιαούρτι και τα ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις (γκριλιέρα), γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές, ώστε να πάρουν χρώμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα των λαχανικών στις μπρουσκέτες, βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο και τέλος τις ροδέλες ντομάτας και σερβίρουμε.

Πηγή - Το Βήμα Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου