ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με αγκινάρες, πατάτες και ρόκα


Νόστιμες ιδέες για όλη την οικογένεια.










Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : 4-6 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 25΄, μαγείρεμα 20΄- 25΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • Οι καρδιές από 8 φρέσκες αγκινάρες, κομμένες στη μέση (τις διατηρούμε σε ένα μπολ με νερό και λεμονοχυμό) ή 10 - 12 αγκιναράκια λαδιού από βαζάκι, κομμένα στα 2
  • 1 καρότο, σε μεσαίου πάχους ροδέλες
  • 2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους μεσαίου μεγέθους
  • 8 μικρά κρεμμύδια, για στιφάδο, καθαρισμένα
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • λίγο αλάτι

Για το λαδολέμονο
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές λεμονοχυμός
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση 
  • Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες, τις βάζουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. 
  • Προσθέτουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα υλικά, βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν όπως είναι σκεπασμένα με το πιάτο (για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες).
  • Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα και από πάνω τακτοποιούμε τα λαχανικά που βράσαμε (και τα αγκιναράκια λαδιού, αν δεν χρησιμοποιήσαμε φρέσκα). Ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
  •  Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τον άνηθο, περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου