Νόστιμες ιδέες για όλη την οικογένεια.
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : 4-6 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 25΄, μαγείρεμα 20΄- 25΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- Οι καρδιές από 8 φρέσκες αγκινάρες, κομμένες στη μέση (τις διατηρούμε σε ένα μπολ με νερό και λεμονοχυμό) ή 10 - 12 αγκιναράκια λαδιού από βαζάκι, κομμένα στα 2
- 1 καρότο, σε μεσαίου πάχους ροδέλες
- 2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους μεσαίου μεγέθους
- 8 μικρά κρεμμύδια, για στιφάδο, καθαρισμένα
- χυμός 1 λεμονιού
- 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- λίγο αλάτι
Για το λαδολέμονο
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές λεμονοχυμός
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες, τις βάζουμε κι αυτές στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα υλικά, βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν όπως είναι σκεπασμένα με το πιάτο (για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες).
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα και από πάνω τακτοποιούμε τα λαχανικά που βράσαμε (και τα αγκιναράκια λαδιού, αν δεν χρησιμοποιήσαμε φρέσκα). Ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
- Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τον άνηθο, περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου