Τι πιο λαχταριστό από ζουμερά μπιφτέκια, συνοδεία φρεσκοψημένης πίτας και σαλάτας...
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 30΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 600 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, ξεφλουδισμένη και ψιλοτριμμένη
- 1 μικρή ντομάτα ή 1 ντοματάκι από κονσέρβα, πολτοποιημένα
- 1/2 κουτ. σούπας φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
- 1 κουτ. σούπας κοφτή γλυκιά πάπρικα (ή η ίδια ποσότητα κάρι ή μείγμα των δύο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή 2 κουτ. γλυκού φρέσκια, ψιλοκομμένη)
- 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε ελαφρά. Σπάμε μέσα στο μείγμα το αυγό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την πατάτα, το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε το μείγμα του κιμά καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 - 220° C. Κατόπιν λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, πλάθουμε μπιφτέκια (περίπου 10 - 12 τεμάχια μέτριου μεγέθους), τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ψητές πίτες και ντοματίνια ή ντομάτες, κομμένες στη μέση, πασπαλισμένες με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, περιχυμένες με ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε επίσης με γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και για τα παιδιά μια τηγανιά πατάτες.
Στο ποτήρι
- Cabernet, Merlot, Αγιωργίτικο, χαρμάνια… Ό,τι κόκκινο σας αρέσει μ' αυτό το εύκολο πιάτο.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου