Συνταγή : cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1000 γρ. Καλαμάρια
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 λεμόνι το χυμό του
- 240 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 120 ml λευκό κρασί
Εκτέλση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια.
- Αφού στραγγίξουν καλά τα τσιγαρίζουμε με λάδι και στη συνέχεια τα σβύνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα,λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ½ περίπου ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και πήξει η σάλτσα αρκετά.
- Άν θέλουμε σερβίρουμε με λίγο στιμμένο λεμόνι. - See more at: http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/psaria-thalassina/kalamarakia-krasata#sthash.i7EDnSPk.dpuf
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου