Σαλατοφαγητό από τα λίγα! Μας αρέσει και ως κυρίως πιάτο...
Συνταγή : Tina Webb.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 200 γρ. κινόα (τη βρίσκουμε σε ορισμένα παντοπωλεία, ή 200 γρ. κουσκούς)
- 500 ml νερό για το βράσιμο της κινόα
- 100 ml χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. για το τηγάνισμα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή από 1 κουτ. γλυκού ξερά)
- 500 γρ. χαλούμι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τη κινόα (τη βρίσκουμε σε ορισμένα παντοπωλεία, ή 200 γρ. κουσκούς) σε μέτρια φωτιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με την καπνιστή πάπρικα, το ελαιόλαδο και το μέλι.
- Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα την κινόα και την υπόλοιπη την αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε στην κινόα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το βασιλικό και το δυόσμο (ή από 1 κουτ. γλυκού ξερά) και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το χαλούμι σε 4 χοντρές φέτες, τις αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (συνολικά) και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αδειάζουμε τη σαλάτα κινόα σε μπολ, απλώνουμε το χαλούμι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα πάπρικας και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου