ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με κινόα, χαλούμι και σάλτσα πάπρικας


Σαλατοφαγητό από τα λίγα! Μας αρέσει και ως κυρίως πιάτο...











Συνταγή : Tina Webb.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 200 γρ. κινόα (τη βρίσκουμε σε ορισμένα παντοπωλεία, ή 200 γρ. κουσκούς)
  • 500 ml νερό για το βράσιμο της κινόα
  • 100 ml χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. για το τηγάνισμα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή από 1 κουτ. γλυκού ξερά)
  • 500 γρ. χαλούμι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τη κινόα (τη βρίσκουμε σε ορισμένα παντοπωλεία, ή 200 γρ. κουσκούς) σε μέτρια φωτιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. 
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με την καπνιστή πάπρικα, το ελαιόλαδο και το μέλι. 
  • Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα την κινόα και την υπόλοιπη την αφήνουμε στην άκρη. 
  • Προσθέτουμε στην κινόα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το βασιλικό και το δυόσμο (ή από 1 κουτ. γλυκού ξερά) και ανακατεύουμε. 
  • Κόβουμε το χαλούμι σε 4 χοντρές φέτες, τις αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (συνολικά) και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  • Αδειάζουμε τη σαλάτα κινόα σε μπολ, απλώνουμε το χαλούμι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα πάπρικας και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου