Λαχταριστό μπαρμπούνι στο φούρνο ψητό στη λαδόκολλα με φρέσκα μυρωδικά και πιπεριές
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 μπαρμπούνια, περίπου 180-200 γραμμάρια το καθένα καθαρισμένα
- 1 ματσάκι θυμάρι
- 1/2 φλιτζάνι (120 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 χυμό λεμονιού (περίπου 8 κουταλάκια του γλυκού)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 μέτριες πράσινες πιπεριές, κομμένα, σπόρους και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 ματσάκι φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, άνηθο, κόλιανδρο)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Στη συνέχεια καθαρίστε τα μπαρμπούνια και τα γεμίζετε με το ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι. Πασπαλίστε εσωτερικά με αλάτι και πιπέρι.
- Ετοιμάζουμε φωλιές από αλουμινόχαρτο ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, δηλαδή για κάθε κομμάτι μια φωλιά και μέσα βάζουμε τη λαδόκολλα.
- Βάζετε το κάθε μπαρμπούνι σε κάθε φωλιά αλουμινόχαρτου, ρίχνετε τις πιπεριές, λίγο χυμό λεμονιού. Ρίχνετε από λίγο βούτυρο, πασπαλίστε με τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, άνηθο). Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Διπλώστε τις φωλιές και σφραγίστε τις καλά.
- Ψήστε για 15 λεπτά και σερβίρετε με πατάτες ή ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου