ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπαρμπούνι παπιγιότ με φρέσκα μυρωδικά


Λαχταριστό μπαρμπούνι στο φούρνο ψητό στη λαδόκολλα με φρέσκα μυρωδικά και πιπεριές







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 μπαρμπούνια, περίπου 180-200 γραμμάρια το καθένα καθαρισμένα
  • 1 ματσάκι θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι (120 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 χυμό λεμονιού (περίπου 8 κουταλάκια του γλυκού)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μέτριες πράσινες πιπεριές, κομμένα, σπόρους και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, άνηθο, κόλιανδρο)

Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Στη συνέχεια καθαρίστε τα μπαρμπούνια και τα γεμίζετε με το ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι. Πασπαλίστε εσωτερικά με αλάτι και πιπέρι.
  • Ετοιμάζουμε φωλιές από αλουμινόχαρτο ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, δηλαδή για κάθε κομμάτι μια φωλιά και μέσα βάζουμε τη λαδόκολλα.
  • Βάζετε το κάθε μπαρμπούνι σε κάθε φωλιά αλουμινόχαρτου, ρίχνετε τις πιπεριές, λίγο χυμό λεμονιού. Ρίχνετε από λίγο βούτυρο, πασπαλίστε με τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, άνηθο). Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
  • Διπλώστε τις φωλιές και σφραγίστε τις καλά.
  • Ψήστε για 15 λεπτά και σερβίρετε με πατάτες ή ρύζι.
Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου