ΜΕΝΟΥ

Pages

Πένες με κιμά και λαχανικά

Μία συνταγή ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει.












Συνταγή :  Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
  • 500 γρ. πένες
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • μερικά φύλλα σπανάκι
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι


Eκτέλεση
  • Περνάμε από το πολυκοπτικό το καρότο, το κολοκύθι και το σπανάκι μέχρι να γίνουν πολτός. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τον πολτό των λαχανικών, τον πελτέ, την ντομάτα, το αλάτι και τη ζάχαρη. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά. 
  • Βράζουμε στο μεταξύ τις πένες και τις σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Tip: 
  • Δεν υπάρχει παιδί που να μην λατρεύει τα μακαρόνια με κιμά, όχι όμως και όλα τα λαχανικά. Η σάλτσα του κιμά μπορεί να γίνει η ιδανική κρυψώνα όπου θα αλέσουμε το λαχανικό που δεν τρώνε ποτέ. Δεν πρόκειται να το πάρουν μυρωδιά!
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου