Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 500 γρ. πένες
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 καρότο
- 1 κολοκύθι
- μερικά φύλλα σπανάκι
- 1 γεμάτη κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 ντομάτα μεγάλη ώριμη
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
Eκτέλεση
- Περνάμε από το πολυκοπτικό το καρότο, το κολοκύθι και το σπανάκι μέχρι να γίνουν πολτός.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τον πολτό των λαχανικών, τον πελτέ, την ντομάτα, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά.
- Βράζουμε στο μεταξύ τις πένες και τις σερβίρουμε με τη σάλτσα.
Tip:
- Δεν υπάρχει παιδί που να μην λατρεύει τα μακαρόνια με κιμά, όχι όμως και όλα τα λαχανικά. Η σάλτσα του κιμά μπορεί να γίνει η ιδανική κρυψώνα όπου θα αλέσουμε το λαχανικό που δεν τρώνε ποτέ. Δεν πρόκειται να το πάρουν μυρωδιά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου