ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με ζαχαρούχο και σοκολάτα


Άλλη μία απίθανη πρόταση από τον Στέλιο Παρλιάρο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.











Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος.
Μερίδες : για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 35΄, ψήσιμο 15΄- 20΄, αναμονή 30΄ για τη ζύμη & 2 ώρες για την τάρτα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Ζύμη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 40 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
  • 125 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
  • 1 κρόκος αυγού

Γέμιση
  • 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 80 γρ. μέλι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη
  • κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ζύμη
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό έως ότου γίνει μια ομοιογενής ζύμη που ξεκολλάει από τον κάδο και συγκεντρώνεται γύρω από το φτερό. 
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. 
  • Έπειτα την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών σε μία φόρμα τάρτας 22 εκ. 
  • Βάζουμε μία μεμβράνη και τη γεμίζουμε με ρύζι. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 10-15 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε την μεμβράνη και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά.

Για τη γέμιση
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα με το μέλι και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πάρει ένα χρυσαφή χρώμα καραμέλας και αρχίζει να πήζει. 
  • Αδειάζουμε πάνω στην ψημένη τάρτα 
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. 
  • Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί και προσθέτουμε πάνω από το ζαχαρούχο και αφήνουμε την τάρτα να σφίξη για αρκετή ώρα. 
  • Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Πηγή - Στέλιος Παρλιάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου