Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 40΄, αναμονή 10΄+20΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 500 γρ. αλεύρι δυνατό
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 λίτρο νερό
- 30 γρ. μαγιά φρέσκια θρυμματισμένη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
Για τη γέμιση
- 800 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και καλά στραγγισμένο
- 300 γρ. ντομάτες ώριμες, πολτοποιημένες στο μπλέντερ
- 150 γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
- 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο σε τηγάνι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
- Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ τα δύο είδη αλεύρου, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε 200 ml από το νερό, ώσπου να γίνει χλιαρό.
- Προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σχηματίζει φουσκάλες.
- Το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν και να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Τη μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά με τις γροθιές μέχρι να ξεκολλά από τα χέρια.
- Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος για 20 λεπτά για να ξεκουραστούν.
- Ζεματίζουμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει. Το στραγγίζουμε καλά και το ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσει το σπανάκι το ζωηρό πράσινο χρώμα του. Στραγγίζουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Αλείφουμε με λάδι δύο στρογγυλά ταψιά 32 εκ. και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη.
- Αλείφουμε την κάθε βάση με ντομάτα και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το σπανάκι.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και σκορπίζουμε πάνω το κουκουνάρι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε τις πίτσες στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι βάσεις και να λιώσει το τυρί.
- Τις σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου