ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρεβίθια στη γάστρα με λουκάνικο και σπανάκι.

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 1 βράδυ.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 πιπεριά κόκκινη μικρή καυτερή ψιλοκομμένη (χωρίς τα σπόρια)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φέτες ψίχα ψωμιού ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό αποβραδίς. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε για μισή ώρα σε αρκετό φρέσκο νερό με αλάτι. Τα βγάζουμε από το νερό και τα σουρώνουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σοτάρουμε το ψωμί και το σκόρδο σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και μόλις αρχίσει να μυρίζει, προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ.
  • Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε γάστρα και τα περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη δάφνη, την καυτερή πιπεριά, το λουκάνικο, το σπανάκι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο για μιάμιση ώρα.
  • Ενδιάμεσα ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό.

Πηγή - cookbook.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 25/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου