ΜΕΝΟΥ

Pages

Φριτάτα από την Τοσκάνη



Αυτή δεν είναι ομελέτα, είναι ένα όνειρο.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 10 αβγά
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
  • 100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 50 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, συνεχίζουμε με το σκόρδο και ροδίζουμε το προσούτο. 
  • Προσθέτουμε τη σταφίδα, το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και τις λιαστές ντομάτες και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σιγομαγειρεύουμε για 3 λεπτά. 
  • Απλώνουμε την πιπεριά και ψήνουμε στον φούρνο για 8 λεπτά. 
  • Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου