Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 10 αβγά
- 3/4 φλιτζανιού γάλα
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
- 100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας σταφίδες
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 50 γρ. τυρί κατσικίσιο
- 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, συνεχίζουμε με το σκόρδο και ροδίζουμε το προσούτο.
- Προσθέτουμε τη σταφίδα, το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και τις λιαστές ντομάτες και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σιγομαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
- Απλώνουμε την πιπεριά και ψήνουμε στον φούρνο για 8 λεπτά.
- Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου