Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος.
Μερίδες : για 12 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, ψήσιμο 45΄- 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 320 γρ. ελαιόλαδο + λίγο για το ταψί
- 320 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
- 540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το ταψί
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 160 γρ. σταφίδες ξανθές
- 340 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι και το χυμό, ανακατεύουμε με το χέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε ξανά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και αδειάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Πηγή - Στέλιος Παρλιάρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου